Vacatures In Samenwerking Met KU Leuven

LUCA School of Arts is een creatieve hub voor bijna 5.000 mensen: meer dan 4.000 studenten en 800 collega's. Aan hen biedt LUCA een onderwijs- en onderzoeksomgeving om hun creatief talent verder te ontplooien. Dat doen we via opleidingen hoger onderwijs in het brede domein van de kunsten, en via artistiek onderzoek. KU Leuven is voor LUCA de onderzoeksomgeving waarin het artistiek onderzoek is ingebed. Binnen de groep Humane Wetenschappen werd een geassocieerde Faculteit Kunsten opgericht, waar de onderzoekers in de kunsten lid van zijn. Bijna 150 docenten, postdocs, doctorandi en projectmedewerkers zijn aangesteld met een artistieke onderzoeksopdracht in audiovisuele kunsten, beeldende kunsten, design, muziek, drama...

Professor in sustainable design


Het ontwikkelen, implementeren en coördineren van praktijkgericht artistiek onderzoek en onderwijstaken behoren tot de verantwoordelijkheden van deze positie. Je werkt in een veranderende designcontext waarbij het kunstonderwijs gevoed moet worden met innovatieve zienswijzen. Duurzaamheid, technologie en diversiteit zijn de basis voor onderwijs dat opleidt tot grensverleggende individuen. Dit vraagt naar een nieuwe positie van het onderwijsprogramma en het onderzoek binnen design.

Binnen de opleiding Productdesign van LUCA School of Arts, Campus C-Mine en de onderzoekseenheid Inter-Actions erkennen we de cruciale rol van design in het aanpakken van wereldwijde uitdagingen zoals klimaatverandering, ecologische problematieken, sociale ongelijkheid, en economische duurzaamheid. We verzetten ons tegen lineaire productiemethodes, methodes van extractie en uitbuiting en gaan actief op zoek naar alternatieven die rekening houden met de verschillende actoren binnen bestaande ecosystemen en contexten. Participatieve design- en onderzoeksmethodes hebben een belangrijke rol binnen de onderzoeksgroep Inter-Actions en de opleiding Productdesign, net als het exploratief onderzoeken van innovatieve materialen en productiemethodes.

We zoeken daarom een sociaal geëngageerde docent om ons team te versterken en bij te dragen aan ons streven naar veerkrachtige, duurzame ‘toekomsten’. De docent heeft expertise en aantoonbare relevantie in circulaire of regeneratieve methodes en praktijken om duurzame producten vorm te geven en bestaande productiestromen te herontwerpen naar de noden van bestaande ecosystemen en contexten.We zoeken naar een sterk profiel die de noden van deze ecosystemen en contexten kan analyseren, actoren in verbinding kan brengen en een sterk netwerk kan uitbouwen met relevante partners in het werkveld.

In zowel de literatuur als in de praktijk worden diverse termen gehanteerd om de nadruk op een ecologische benadering in design te versterken. Elke term heeft zijn eigen focus en kenmerken. Binnen het vakgebied van design zijn er echter verschillende stromingen die vaak aanzienlijke overlappingen vertonen. De persoon die de rol van docent op zich neemt, zal dan ook binnen één of meerdere (of andere, hier niet genoemde) domeinen van deze ecologische benadering zijn/haar/hun plaats moeten vinden. Zo zien we op dit moment in het onderzoek aan LUCA een sterke focus op sustainable design, design dat duurzaam is en pleit tegen ontwerp dat door een beperkte levensduur al te snel inwisselbaar en vervangbaar is. Daarnaast gebruikt de campus eveneens de term ‘circulair ontwerp’ waarbij het herbekijken van bestaande systemen (van ontwerp en productie) centraal staat.

Website van de eenheid

Onderzoek

De kandidaat zal worden verwacht om transdisciplinaire samenwerkingen te bevorderen, zowel binnen als buiten de academische wereld, om zo de rol van productdesign in het bevorderen van duurzaamheid te herdefiniëren. Dit houdt in: het ontwikkelen van cursussen die studenten uitrusten met de kennis en vaardigheden om kritisch en creatief na te denken over duurzaamheid, het leiden van onderzoeksprojecten die zowel lokale als globale duurzaamheidsuitdagingen aanpakken, en het actief participeren in en bijdragen aan duurzaamheidsdialogen en -bewegingen op grassroots niveau.

Als docent leid je het onderzoek binnen een specifieke onderzoekscluster.

• Je bouwt en superviseert een team van doctoraatsstudenten en postdoctorale onderzoekers en je coördineert de gezamenlijke activiteiten van de cluster.

• Je zoekt actief naar externe onderzoeksfinanciering.

• Je publiceert in relevante academisch-artistieke kanalen.

• Je creëert, toont en stelt materiaal tentoon dat relevant is voor jouw onderzoeks- en onderwijsfocus.

Onderwijs

Onderwijstaken houden 50% van het takenpakket in:

• Ontwerpen van onderwijsactiviteiten, studiebegeleiding en onderwijsconcepten om onderwijs op maat van het studentenpubliek te kunnen aanbieden binnen het domein van design.

• Ontwikkelen van onderwijsactiviteiten overeenkomstig de visie van de LUCA op activerend en onderzoeksgebaseerd onderwijs en maakt gebruik van de mogelijkheden voor onderwijskundige professionalisering die LUCA aanbiedt.

• Begeleiden van studenten in het concipiëren van zowel het artistieke als het reflectieve luik van eindproeven en tussentijdse onderzoeksopdrachten.

• Titularis zijn van een opleidingsonderdeel en coördinator van een groep opleidingsonderdelen.

• Aansturen van assistenten binnen een opleidingsonderdeel of een cluster van opleidingsonderdelen.

• Verzorgen van kwalitatief hoogstaand onderwijs binnen het domein van design, met een duidelijk engagement voor de kwaliteit van de opleiding als geheel.

• Wetenschappelijke, maatschappelijke en interne dienstverlening behoren eveneens tot de opdracht.

Dienstverlening

• Wetenschappelijke, maatschappelijke en interne dienstverlening behoren eveneens tot de opdracht.

Profiel

• Je hebt een doctoraat in een gebied dat relevant is voor design en ecologisch denken. Je hebt een sterke visie op op waardengebaseerde transities met betrekking design, technologie en duurzaamheid.

• Je hebt een gedegen achtergrond in Design met een sterke expertise in design, materiaalkennis en duurzame of circulaire productieprocessen.

• Je hebt ervaring in artistiek onderzoek binnen een designcontext, en kan binnen dit domein een innoverende onderzoekslijn ontwikkelen.

• Je beschikt over een sterk praktijkgericht onderzoeksdossier, onderbouwd met een aantoonbare academisch en professionele valorisatie.

• Je hebt een relevant en aantoonbaar (inter-)nationaal netwerk, waaronder (kennis)organisaties binnen en buiten de context van design en onderwijs.

• Je bent een teamplayer en een ervaren leider die diverse groepen van docenten/onderzoekers kan ondersteunen.

• Je zal nauw samenwerken met de andere Inter-Actions onderzoekers, de coördinator, en de docenten van Design en andere onderwijsdepartementen. Je neemt actief deel aan het linken van onderwijs, onderzoek en curriculumontwikkeling, de dagelijkse operationele activiteiten, het ontwikkelen en verspreiden van state-of-the-art kennis, en studenten helpen onderzoeksvaardigheden te verwerven.

• Je bent communicatief en kunt je vlot uitdrukken in het Nederlands en het Engels overeenkomstig de taalvereisten die van kracht zijn in het Vlaamse hoger onderwijs. Bij aanvang van de lesopdracht moet je de onderwijstaal beheersen op ERK-niveau B1. De bestuurstaal in LUCA is het Nederlands. Als je bij aanwerving geen of nog onvoldoende Nederlands kent, voorziet LUCA in een integratietraject met als doel om binnen de 5 jaar na aanstelling het Nederlands op ERK-niveau B2 te beheersen.

• Je bent loyaal ingesteld en onderschrijft de opdracht, de missie, de visie en het beleid van LUCA.

Aanbod

Bij LUCA kom je terecht in een omgeving waar respect en integriteit onze basishouding definiëren, we duurzaamheid en diversiteit zien als een troef en kwaliteit onze drijfveer is. De komende jaren willen we LUCA een identiteit geven als actor in de maatschappij, ons opleidingsinstituut onderdeel laten worden van een laboratorium, ons aanbod aanvullen met vraaggestuurde initiatieven, en onze multicampusrealiteit ontsluiten tot een netwerk. Je komt daarmee terecht in een stimulerende omgeving waarin we tal van mogelijkheden bieden om je eigen invulling te geven op je hoofdcampus in Genk of op één van de andere campussen van LUCA School of Arts.

LUCA School of Arts wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking. We verwelkomen daarom alle talentvolle mensen die de meerwaarde van diversiteit erkennen en mee vorm willen geven aan een inclusieve organisatie.

LUCA biedt een voltijdse aanstelling (100%) van onbepaalde duur in het vacant ambt van docent (barema 528) waarbij een vaste benoeming in een latere fase mogelijk is volgens de bestaande regels en procedures. Daarnaast verwerf je het statuut van Bijzonder Gastdocent in de Kunsten. Met dit statuut kan je promotor zijn van doctoraten in de kunsten en als promotor projecten indienen bij interne fondsen van de KULeuven. Meer informatie over de salarisschalen is te vinden op de website van de Vlaamse overheid (www.ond.vlaanderen.be). De verwachte startdatum is september 2025.

Daarnaast bieden we een volledige terugbetaling van het woon-werkverkeer met openbaar vervoer en/of de fiets. We bieden de mogelijkheid tot telewerken, kortingen via samenaankoop, een lerarenkaart en de optie om een hospitalisatieverzekering te nemen aan een gunstig tarief.

Interesse

Meer informatie is te verkrijgen bij onderzoekshoofd dr. Niels Hendriks (niels.hendriks@luca-arts.be) of senior researcher dr. Kristof Vrancken (kristof.vrancken@luca-arts.be).

Geïnteresseerden kunnen zich voormeerdere functies kandidaat stellen.

De kandidaatstelling bevat een dossier bestaande uit:

1. een motivatiebrief
2. een curriculum vitae
3. een portfolio
4. een attest van diploma (desgevallend een gelijkwaardigheidsverklaring)
5. een biosketch: een open tekst van maximaal twee bladzijden waarin je een synthese geeft van de essentie van je voorbije loopbaan en van je toekomstige plannen:

· een eerste deel met de cruciale elementen uit je voorbije loopbaan, met aandacht voor hun belang en impact

· een tweede deel met de hoofdlijnen van je toekomstige activiteiten (met nadruk op de eerste 5 jaar)

· een derde deel over je meerwaarde en kansen tot samenwerking ten aanzien van de bestaande entiteiten binnen LUCA School of Arts en KULeuven.

Enkel volledige dossiers worden aanvaard.

Een eerste sollicitatiegesprek vindt plaats met kandidaten die weerhouden worden na een preselectie op dossier. Aan het gesprek gaat een interactieve workshop vooraf van maximum 30 minuten, die open staat voor de personeelsleden van LUCA.

Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 06/01/2025 via onze online sollicitatietoepassing

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Heb je een vraag over de online sollicitatieprocedure? Raadpleeg onze veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar solliciteren@kuleuven.be

PhD position - Designing Interactive Data Stories to Navigate Uncertainty

For this project, we closely collaborate with the Institute for Media Studies, or IMS for short, which aims for internationally high-quality research on media and communication through innovative and critical scientific research in domains such as journalism and news, strategic communication, digital media, human-computer interaction, and culture and policy. The IMS is part of the Faculty of Social Sciences of KU Leuven, which studies society to understand, strengthen, lead, and inspire it.

Website van de eenheid

Project

The goal of the PhD project is to study how uncertainty can be visually expressed in data visualisations and how these representations influence public perception of data certainty, reliability, and trustworthiness in news data stories. The study will depart from narrative, affective and interactive visual design strategies as they are a promising ways to engage a large audience with complex data. The study deploys a research-through-design approach, which includes iterative design cycles and evaluations via co-design methods, semi- structured interviews and standardised surveys. Here, we will involve both journalists and information designers, as the public. The envisioned outcome includes a toolbox with templates, a guidebook, and visual design guidelines to support journalists and other communicators to express uncertainty while maintaining trustworthiness in their data visualisations.

Profile

  • You have a Master diploma.
  • You are willing to work in a team and to play an active role within your research group.
  • You have the skills to complete a comprehensive, long-term research project within a four-year timeframe.You have an outstanding portfolio in information design.
  • You have experience (as a master student or as a researcher) in artistic research.
  • You are willing to communicate on your research at conferences, through artistic presentations and through publications.
  • You have the ambition to become an outstanding researcher and to share your knowledge in higher arts education.
  • You can fluently express yourself in English, both spoken and written.

Offer

  • We offer a PhD position in a dynamic and enthousiastic team of artistic and design researchers.
  • Initially, this full-time position is offered on a one-year contract, with the possibility of extension based on your performance. The ultimate objective is to complete your PhD within a four-year timeframe.
  • We support PhD students with close guidance and provide ample opportunity to participate in (inter)national collaborations and conferences.
  • The research will be based at campus St.Lukas in Brussels (LUCA) as well at the faculty of Social Sciences (KU Leuven) in Leuven.
  • LUCA School of Arts wants to create an environment in which all talents can develop to the fullest, regardless of gender, age, cultural origin, nationality or disability. We, therefore, welcome all people with talent who recognize the added value of diversity and an inclusive organization. #weArt.

Interested?

For more information please contact Prof. dr. Sandy Claes, mail: sandy.claes@kuleuven.be or Prof. dr. Michaël Opgenhaffen, mail: michael.opgenhaffen@kuleuven.be.

You can apply for this job no later than August 05, 2024 via the online application tool

KU Leuven strives for an inclusive, respectful and socially safe environment. We embrace diversity among individuals and groups as an asset. Open dialogue and differences in perspective are essential for an ambitious research and educational environment. In our commitment to equal opportunity, we recognize the consequences of historical inequalities. We do not accept any form of discrimination based on, but not limited to, gender identity and expression, sexual orientation, age, ethnic or national background, skin colour, religious and philosophical diversity, neurodivergence, employment disability, health, or socioeconomic status. For questions about accessibility or support offered, we are happy to assist you at this email address.

Heb je een vraag over de online sollicitatieprocedure? Raadpleeg onze veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar solliciteren@kuleuven.be

Docent-onderzoeker Kunst- en ontwerpgeschiedenis, theorie en praktijk (Gent, 100%)

De opleiding Beeldende Kunsten van de campus Gent is een bruisend kruispunt voor de ontwikkeling van kunst en ontwerp in het hart van de hedendaagse samenleving. De masteropleiding Beeldende Kunsten telt drie afstudeerrichtingen (Vrije Kunsten, Grafisch Ontwerp en Textielontwerp) die worden gevoed door zeven ateliers: Schilderen; Grafiek en Tekenkunst; Sculptuur, Glas en Keramiek; Mixed Media; Illustratie; Textielontwerp en Grafisch Ontwerp. Ze worden ondersteund door een brede waaier van sterk uitgebouwde werkplaatsen. Onderzoekers op de campus Gent komen samen in de onderzoekseenheid Image, die rond drie speerpunten is georganiseerd: ‘Studio practices and Processes in Art and Design’; ‘Image, Word and Reflective Discourse’; en ‘Image and Society’. De onderzoeksdynamiek wordt concreet gevoed door zes onderzoeksclusters: ‘Matter & Image’; ‘Art, Space & Sound’; ‘Art, Philosophy & Technology’; ‘Art, Imagination and Language’; ‘Fluid Futures’ en ‘Art, Pedagogy & Society’. De faculteiten Architectuur en Industriële Ingenieurswetenschappen zijn eveneens actief in Gent, met mogelijkheden tot samenwerking.

We zijn op zoek naar een collega met een artistieke praktijk en een passie voor onderzoek en onderwijs op het gebied van beeldende kunst, met een specialisatie in design. De positie impliceert de ontwikkeling van hoogwaardige lessen in de geschiedenis van design en de ontwikkeling van innovatief artistiek onderzoek naar designpraktijken, -processen en -methoden. Actieve betrokkenheid bij hedendaagse debatten over design, bijvoorbeeld met betrekking tot dekolonisatie, ecologie en duurzaamheid, materialisme, technologie en/of participatieve strategieën (om enkele toonaangevende onderwerpen te noemen), is een must voor het profiel dat we zoeken. Een verlangen om kunst- en ontwerpgeschiedenis vruchtbaar te maken voor hedendaagse ontwerpers en verwante kunstenaars, een genereuze houding ten opzichte van collega-onderzoekers en een houding waarin kritische reflectie interageert met praktijkgericht onderzoek in de kunsten zijn essentieel voor deze positie.

Website van de eenheid

Onderzoek

Je onderzoekstaak omvat de helft van je opdracht.

  • Je onderzoek is gericht op het genereren van kennis over ontwerppraktijken, -processen en -methoden, zowel met betrekking tot de geschiedenis en theorie van ontwerp als door het stimuleren en begeleiden van praktijkgericht onderzoek in de kunsten. Daarbij vertrek je van onderzoekskwesties die van belang zijn in het hedendaagse ontwerp, zoals vragen naar duurzaamheid, materialisme, technologie, participatie, dekolonisatie of de interactie tussen ontwerp en vrije kunst,...
  • Vanuit een actieve interesse in hedendaagse ontwerppraktijken en -processen ontwikkel je nieuw onderzoek in de beeldende kunsten, onder andere door het initiëren van doctoraatsprojecten in de kunst. De centrale oriëntatie die je hierbij wil ontwikkelen, en de meerwaarde daarvan, verduidelijk je in je sollicitatie.
  • Je sluit aan bij een bestaande onderzoekscluster van de onderszoekseenheid Image (of je bouwt een nieuwe waarvan je de wenselijkheid in een aanvraag beargumenteert) en je werkt actief samen met collega's om de werking van die cluster te versterken binnen de onderzoeksecologie van LUCA Gent in het bijzonder, en het onderzoeksnetwerk van LUCA in het algemeen.
  • Je ontwikkelt productieve relaties met collega-onderzoekers en studenten in naburige onderzoeksclusters op de campus en over LUCA heen, om zo bij te dragen tot het algemene onderzoeksprogramma en activiteiten (PhD-seminaries, onderzoeksdagen, conferenties...). Afhankelijk van je hoofdexpertise maak je ook deel uit van een in Gent gevestigd expertiseteam met docenten en onderzoekers die gespecialiseerd zijn in 'Art, Society & Education' (met o.a. aandacht voor duurzaam design, participatieve kunst & design, dekolonisatie...), 'Art, Media & Technology' of 'Art & Materiality'.
  • Je begeleidt doctoraatsstudenten en postdoctorale onderzoekers waarmee je je onderzoekscluster uitbouwt, in goed collegiaal overleg met collega-promotoren.
  • Je zoekt actief naar externe onderzoeksmiddelen en smeedt hiervoor samenwerkingen.
  • Je publiceert je onderzoek op hoogwaardige academische en artistiek platformen en deelt genereus je onderzoeksprocessen binnen en buiten LUCA. Je creëert of faciliteert ook kwalitatieve publicatie- en verspreidingsplatforms voor je PhD-studenten.
  • Je bouwt een toonaangevend internationaal onderzoeksnetwerk dat je ook ten dienste stelt van de onderzoeksomgeving van LUCA.

Onderwijs

Je onderwijs omvat de helft van je opdracht.

  • Je verzorgt kwalitatief hoogstaand onderwijs over de geschiedenis en theorie van kunst en ontwerp in de academische opleiding voor Bachelor en Master Beeldende Kunsten op campus Gent en Brussel. Daartoe ontwikkel je onderwijsactiviteiten, vormen van studiebegeleiding en innovatieve pedagogische modellen op maat van de studenten, met een sterke betrokkenheid op de kwaliteit van de opleiding als geheel.
  • In goed overleg met naaste collega's creëer je innovatieve workshops om de reflectieve vaardigheden te vergroten van kunst- en ontwerpstudenten in studio's als Textielontwerp of Sculptuur, glas en keramiek.
  • Je begeleidt masterscripties in de beeldende kunsten (textielontwerp, grafisch ontwerp, vrije kunsten) en je gaat actief op zoek naar methodes om bij je studenten een symbiose te stimuleren tussen de reflectieve en de artistieke component van hun masterproef.
  • Je onderwijs is onderzoeksmatig en onderzoeksgericht in overeenstemming met LUCA's visie op academisch onderwijs. Je zoekt actief naar vernieuwing van je onderwijs vanuit je onderzoek.

Dienstverlening

  • Je levert maatschappelijke, wetenschappelijke en institutionele diensten. Het behoort tot je taak om verantwoordelijkheid op te nemen binnen overlegorganen en commissies van LUCA School of Arts.
  • Tijdens de duur van je loopbaan ben je bereid om een coördinerende rol op je te nemen die past bij je intellectuele en artistieke profiel.

Profiel

  • Je hebt een doctoraat in de kunsten of relevant voor de kunsten.
  • Je hebt een solide achtergrond in kunst- en ontwerpgeschiedenis, en theorie, wat blijkt uit jouw onderzoeks- en publicatielijst.
  • Je combineert expertise in de geschiedenis van kunst & design met een actieve betrokkenheid bij hedendaagse debatten over design gericht op onderwerpen als dekolonisatie, duurzaamheid, materialisme, participatie, technologie of de interactie tussen beeldende kunst en design.
  • Je onderzoek toont een sterke affiniteit met hedendaagse kunst- en ontwerppraktijken en -processen, bij voorkeur inclusief eerdere ervaring met artistiek onderzoek.
  • Je vindt het boeiend om de ontwikkeling van anderen te stimuleren, zowel in een opleidingscontext als op het gebied van onderzoek, en je hebt aantoonbare kwaliteiten voor academisch onderwijs. Onderwijservaring is een troef.
  • Je werkt graag zelfstandig maar stelt je tegelijk ook constructief op als lid van een team, en je hebt talent voor actueel leiderschap.
  • Je hebt organisatietalent, zoekt actief naar samenwerkingsverbanden en beschikt over een groeiend (internationaal) netwerk relevant voor de beeldende kunst.
  • Een goede beheersing van het Engels is vereist. Omdat de officiële taal van LUCA School of Arts Nederlands is en het onderwijs op bachelorniveau grotendeels in het Nederlands wordt gegeven, wordt van je verwacht dat je na enkele jaren een grondige kennis van het Nederlands verwerft. Indien nodig kan er na je start aan LUCA School of Arts een taaltraining worden gegeven om je de kans te geven Nederlands te leren op het vereiste niveau.
  • Je bent loyaal aan de missie, visie en het beleid van LUCA School of Arts.

Aanbod

Bij LUCA School of Arts geloven we dat kunst en ontwerp op vele manieren een impact hebben op de maatschappij en de wereld. Respect en integriteit zijn onze leidende principes, diversiteit en duurzaamheid zijn onze troeven en kwaliteit is onze drijvende kracht. Momenteel werken we aan de rol van LUCA als actor in de maatschappij, aan het openstellen van onze multi-campus realiteit tot een netwerk, aan de evolutie van de vijf oorspronkelijke opleidingsinstituten tot een gezamenlijk laboratorium en aan het beantwoorden van opleidings- en onderzoeksvragen vanuit de buitenwereld. Je komt terecht in een stimulerende omgeving waarin we je tal van mogelijkheden bieden om je talenten te ontplooien op de hoofdcampus in Gent en op de andere campussen van LUCA School of Arts.

LUCA School of Arts wil een omgeving creëren waarin elk talent zich maximaal kan ontplooien, ongeacht geslacht, leeftijd, culturele afkomst, nationaliteit of handicap. We verwelkomen daarom alle getalenteerde mensen die de toegevoegde waarde van diversiteit erkennen en mee vorm willen geven aan een inclusieve organisatie.

LUCA School of Arts biedt een voltijdse (100%) aanstelling voor onbepaalde tijd in de vacante functie van docent(-onderzoeker) (schaal 528), met de mogelijkheid van een vaste aanstelling in een later stadium volgens de bestaande regels en procedures. Daarnaast verwerf je het statuut van Bijzonder Gastdocent in de Kunsten. Met dit statuut kan je doctoraten in de kunsten begeleiden en als promotor interne fondsen aanvragen aan de KU Leuven. Meer informatie over salarisschalen vind je op de website van het Vlaamse Departement Onderwijs (www.ond.vlaanderen.be). De verwachte startdatum is 1/9/2025.

Interesse?

Meer informatie kan verkregen worden bij het hoofd van onderzoekseenheid Image Prof. dr. Tom Van Imschoot (tom.vanimschoot@luca-arts.be) en bij de teamcoördinator van de opleiding Beeldende Kunsten Gent Maureen Magerman (maureen.magerman@luca-arts.be).

De kandidaatstelling bevat een dossier bestaande uit:

1. een motivatiebrief

2. een curriculum vitae

3. een portfolio of overzicht van relevante publicaties en presentaties

4. een attest van diploma (desgevallend een gelijkwaardigheidsverklaring)

5. een biosketch: een open tekst van maximaal twee bladzijden waarin je een synthese geeft van de essentie van je voorbije loopbaan en van je toekomstige plannen:

• een eerste deel met de cruciale elementen uit je voorbije loopbaan, met aandacht voor hun belang en impact

• een tweede deel met de hoofdlijnen van je toekomstige activiteiten (met nadruk op de eerste 5 jaar)

• een derde deel over je meerwaarde en kansen tot samenwerking ten aanzien van de bestaande entiteiten binnen LUCA School of Arts en KU Leuven.

Enkel volledige dossiers worden aanvaard.

Een sollicitatiegesprek vindt plaats met kandidaten die weerhouden worden na een preselectie op dossier. Aan het gesprek gaat een interactieve workshop vooraf van maximum 30 minuten, die open staat voor de personeelsleden van LUCA. De workshop laat kandidaten toe de kern van hun academische en artistieke expertise toe te lichten, alsook hun motivatie en toekomstvisie, in een vorm naar keuze. Kandidaten wordt gevraagd om zich voor de workshop een doelpubliek van masters voor te stellen.

Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 06/01/2025 via onze online sollicitatietoepassing

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Heb je een vraag over de online sollicitatieprocedure? Raadpleeg onze veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar solliciteren@kuleuven.be

Docent-onderzoeker Beeldende Kunsten: Fotografie (Brussel, 100%)

De opleiding Beeldende Kunsten wordt aangeboden op drie campussen: Gent, Genk en Brussel. In Brussel omvat de Beeldende Kunsten-opleiding vier afstudeertrajecten: Fotografie, Vrije Kunsten, Graphic Storytelling, en Media & Information Design (MIND). Dit zijn allen academische opleidingen waarin praktijk- en theorieonderwijs hand in hand gaan, van Bachelor tot Master, en daaropvolgend ook een doctoraatsopleiding.

De Fotografie-afdeling in Brussel, waarvoor deze vacature een docent-onderzoeker zoekt, beoogt studenten op te leiden tot autonome beeldenmakers die met hun werk de wereld en zichzelf bevragen. Uniek aan het programma is dat naast het digitale ook een grote focus op de analoge fotografie ligt, waarbij studenten zowel kleur- als zwart-witte beelden leren maken, ontwikkelen, printen en kritisch analyseren. In de bachelorjaren worden de studenten vooral gestimuleerd om de veelzijdigheid van het fotografisch medium te exploreren. De Master is een intensief verdiepende opleiding, gericht op de persoonlijke artistieke ontwikkeling van de studenten tot autonome beeldenmakers.

Nauw verbonden met de Fotografie-opleiding is de onderzoekscluster Photography Expanded. Dit is één van de vier onderzoeksclusters die vallen onder de onderzoekseenheid Intermedia, gevestigd in LUCA-campus Brussel. In Photography Expanded verrichten senior onderzoekers en doctorandi artistiek en theoretisch onderzoek met het medium fotografie als uitgangspunt. Tegelijkertijd worden actief verbindingen gesmeed met een breder scala aan praktijken in het domein van de beeldende kunst en de hedendaagse cultuur. De cluster onderzoekt het kritische en analytische potentieel van fotografie, vooral tegen de achtergrond van de grote sociale en politieke verschuivingen die sinds de jaren 1960 wereldwijd hebben plaatsgevonden. Daarnaast verricht de cluster ook onderzoek naar de technologie van de fotografie en de mogelijkheden en grenzen van het medium om beelden te (re)produceren.

Wij zoeken een collega met een artistieke praktijk en een passie voor onderwijs en onderzoek in het domein van de beeldende kunst, met een specialisatie in het medium fotografie. De docent-onderzoeker zal deel uitmaken van de opleiding Beeldende Kunst/Fotografie en de onderzoekscluster Photography Expanded. Het ontwikkelen, implementeren en coördineren van onderzoek en onderwijs in de kunsten (van BA en MA tot PhD) behoren tot de verantwoordelijkheden van deze positie. De functie omvat daarnaast ook een bijdrage aan de administratie van de activiteiten van de opleiding en van de faculteit in het algemeen.

Website van de eenheid

Onderzoek

Het takenpakket bestaat voor de helft uit het voeren en leiden van onderzoek.

De onderzoeksfocus dient te liggen in het domein van de fotografie, met een voorkeur voor kandidaten die rond één of meer van de volgende topics hebben gewerkt:

  • kritische bevraging van het medium fotografie, zijn geschiedenis, gebruiken, en technologie
  • de fotografie als medium om de wereld kritisch te bevragen
  • fotografie als verbindende praktijk, op zoek naar bijvoorbeeld meer zorgzame relaties tussen mensen, technologie en natuur
  • de fotografie als artistieke praktijk, diens grenzen en mogelijkheden (van analoog tot AI) en relaties tot andere media
  • de analoge fotografie als hedendaags betekenisvol medium

De succesvolle kandidaat moet in zijn/haar/hun werk de relevantie van het gekozen onderzoeksgebied hebben aangetoond.

Ervaring hebben met het aanvragen van internationale (Europese) onderzoeksfinanciering is een troef.

Je leidt samen met andere senior onderzoekers het onderzoek binnen de cluster Photography Expanded:

  • Je bouwt en superviseert een team van doctoraatsstudenten en post-doctorale onderzoekers en je coördineert mede de gezamenlijke activiteiten van de cluster;
  • Je zoekt actief naar externe onderzoeksfinanciering;
  • Je publiceert in relevante academisch-artistieke kanalen;
  • Je creëert, toont en stelt werk tentoon dat relevant is voor jouw onderzoeks- en onderwijsfocus;
  • Je creëert een internationaal en gerenommeerd netwerk van peers in onderzoek, onderwijs en beeldende kunsten/fotografie.

Onderwijs

Tot de onderwijsopdracht (de andere helft van het takenpakket) behoren:

  • Ontwerpen van onderwijsactiviteiten, studiebegeleiding en onderwijsconcepten om onderwijs op maat van het studentenpubliek (Bachelor en Master) te kunnen aanbieden binnen het domein van de Beeldende Kunsten, met als specialisatie Fotografie;
  • Concreet: bijdrage aan één of meerdere praktijkmodules in de Bachelor (zowel technische als inhoudelijke begeleiding); bijdrage aan een foto-theoretisch vak binnen de Bachelor; en het geven van een seminarie op Master-niveau.
  • Begeleiden van studenten in het concipiëren van zowel het artistieke als het reflectieve luik van eindproeven en tussentijdse onderzoeksopdrachten;
  • Titularis zijn van een opleidingsonderdeel;
  • Ontwikkelen van onderwijsactiviteiten overeenkomstig de visie van LUCA die focust op activerend en onderzoeksgebaseerd onderwijs;
  • Gebruik maken van de mogelijkheden voor onderwijskundige professionalisering die LUCA aanbiedt;
  • Verzorgen van kwalitatief hoogstaand onderwijs binnen het domein van beeldende kunsten, met een duidelijk engagement voor de kwaliteit van de opleiding als geheel;
  • Leidinggevende taken opnemen binnen de opleiding, campus, faculteit.
Dienstverlening

Wetenschappelijke, maatschappelijke en interne dienstverlening behoren eveneens tot de opdracht.

Profiel

  • De kandidaat heeft een solide achtergrond in artistiek onderzoek in de beeldende kunst, met een specialisatie in fotografie;
  • De kandidaat is in het bezit van een doctoraat in de kunsten;
  • De kandidaat beschikt over een sterk artistiek onderzoeksdossier, onderbouwd met een aantoonbare academische en professionele reputatie;
  • De kandidaat heeft een relevant (inter)nationaal netwerk;
  • De kandidaat is een team player en een ervaren leider die diverse groepen van docenten/onderzoekers kan ondersteunen;
  • De kandidaat zal nauw samenwerken met de andere onderzoekers, de coördinatoren en de docenten van Beeldende Kunsten/Fotografie en andere onderwijsdepartementen. Hij/zij/hen neemt actief deel aan het linken van onderwijs, onderzoek en curriculumontwikkeling, de dagelijkse operationele activiteiten, het ontwikkelen en verspreiden van state-of-the-art kennis, en het aanleren van onderzoeksvaardigheden bij de studenten.
  • Een goede beheersing van het Engels is vereist. Omdat de officiële taal van LUCA School of Arts Nederlands is en het onderwijs op bachelorniveau grotendeels in het Nederlands wordt gegeven, wordt van je verwacht dat je na enkele jaren een grondige kennis van het Nederlands verwerft. Indien nodig kan er na je start aan LUCA School of Arts een taaltraining worden gegeven om je de kans te geven Nederlands te leren op het vereiste niveau.
  • De kandidaat is loyaal ingesteld en onderschrijft de opdracht, de missie, de visie en het beleid van LUCA.

Aanbod

Bij LUCA kom je terecht in een omgeving waar respect en integriteit onze basishouding definiëren, waar we duurzaamheid en diversiteit zien als een troef, en kwaliteit onze drijfveer is. De komende jaren willen we LUCA een identiteit geven als actor in de maatschappij, ons opleidingsinstituut onderdeel laten worden van een laboratorium, ons aanbod aanvullen met vraaggestuurde initiatieven, en onze multicampusrealiteit ontsluiten tot een netwerk. Je komt daarmee terecht in een stimulerende omgeving waarin we tal van mogelijkheden bieden om je eigen invulling te geven op je hoofdcampus in Brussel of op één van de andere campussen van LUCA School of Arts.

LUCA School of Arts wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking. We verwelkomen daarom alle talentvolle mensen die de meerwaarde van diversiteit erkennen en mee vorm willen geven aan een inclusieve organisatie.

LUCA biedt een voltijdse aanstelling (100%) van onbepaalde duur in het vacant ambt van docent(-onderzoeker) (barema 528) waarbij een vaste benoeming in een latere fase mogelijk is volgens de bestaande regels en procedures. Daarnaast verwerf je het statuut van Bijzonder Gastdocent in de Kunsten. Met dit statuut kan je promotor zijn van doctoraten in de kunsten en als promotor projecten indienen bij interne fondsen van de KU Leuven. Meer informatie over de salarisschalen is te vinden op de website van de Vlaamse overheid (www.ond.vlaanderen.be). De verwachte startdatum is 1/9/2025.

https://www.luca-arts.be/en/master-in-photography-campus-brussels-sint-lukas

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij onderzoekshoofd Intermedia Steven

Devleminck (steven.devleminck@luca-arts.be), opleidingscoördinator Danny Veys (danny.veys@luca-arts.be), en coördinator Photography Expanded Liesbeth Decan (liesbeth.decan@luca-arts.be).

Solliciteren kan tot en met 6/1/2025 via onze online sollicitatietoepassing. Indien u problemen ondervindt met de online tool, gelieve een mail te sturen naar solliciteren@kuleuven.be .

De kandidaatstelling bevat een dossier bestaande uit:

1. een motivatiebrief

2. een curriculum vitae

3. een portfolio

4. een attest van diploma (desgevallend een gelijkwaardigheidsverklaring)

5. een bio schets: een open tekst van maximaal twee bladzijden waarin je een synthese geeft van de essentie van je voorbije loopbaan en van je toekomstige plannen:

• een eerste deel met de cruciale elementen uit je voorbije loopbaan, met aandacht voor hun belang en impact

• een tweede deel met de hoofdlijnen van je toekomstige activiteiten (met nadruk op de eerste 5 jaar)

• een derde deel over je meerwaarde en kansen tot samenwerking ten aanzien van de bestaande entiteiten binnen LUCA School of Arts en KU Leuven.

Enkel volledige dossiers worden aanvaard.

Een sollicitatiegesprek vindt plaats met kandidaten die weerhouden worden na een preselectie op dossier. Aan het gesprek gaat een interactieve workshop vooraf van maximum 30 minuten, die open staat voor de personeelsleden van LUCA.

Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 06/01/2025 via onze online sollicitatietoepassing

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Heb je een vraag over de online sollicitatieprocedure? Raadpleeg onze veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar solliciteren@kuleuven.be

Docent-onderzoeker Vrije Kunsten: Schilderkunst (Gent, 80%)

De opleiding Beeldende Kunsten van de campus Gent is een bruisend kruispunt voor de ontwikkeling van kunst en ontwerp in het hart van de hedendaagse samenleving. De masteropleiding Beeldende Kunsten telt drie afstudeerrichtingen (Vrije Kunsten, Grafisch Ontwerp en Textielontwerp) die worden gevoed door zeven ateliers: Schilderen; Grafiek en Tekenkunst; Sculptuur, Glas en Keramiek; Mixed Media; Illustratie; Textielontwerp en Grafisch Ontwerp. Ze worden ondersteund door een brede waaier van sterk uitgebouwde werkplaatsen. Onderzoekers op de campus Gent komen samen in de onderzoekseenheid Image, die rond drie speerpunten is georganiseerd: ‘Studio practices and Processes in Art and Design’; ‘Image, Word and Reflective Discourse’; en ‘Image and Society’. De onderzoeksdynamiek wordt concreet gevoed door zes onderzoeksclusters: ‘Matter & Image’; ‘Art, Space & Sound’; ‘Art, Philosophy & Technology’; ‘Art, Imagination and Language’; ‘Fluid Futures’ en ‘Art, Pedagogy & Society’.

We zijn op zoek naar een collega met een excellente praktijk én onderzoekservaring als doctor in de vrije kunsten om het atelier Schilderkunst van LUCA Gent te versterken en het voortouw te nemen in de verdere ontwikkeling van zijn praktijkgebaseerd onderzoek. De positie impliceert de ontwikkeling van hoogkwalitatieve opleidingsonderdelen voor studenten Schilderkunst en de ontwikkeling van vernieuwend artistiek onderzoek in de Vrije Kunsten, met de mogelijkheid om Schilderkunst te verbinden met aangrenzende Vrije Kunsten. Een diepgaande praktijkgebaseerde betrokkenheid bij vragen en debatten over hedendaagse artistieke atelierpraktijken en -processen, en een actuele expertise aangaande kunst en materialiteit zijn cruciale aspecten van het profiel dat we beogen. Een creatieve kijk op het doorgeven van expertise aan vrije kunststudenten, de wens om onderzoeksprojecten in de kunst (waaronder PhD-projecten) te initiëren en begeleiden, en een coöperatieve houding ten aanzien van collega-onderzoekers bij het opbouwen van een eigen traject als onderzoeker in de vrije kunsten zijn essentieel voor de functie.

Website van de eenheid

Onderzoek

Je onderzoekstaak omvat de helft van je takenpakket.

  • Je artistiek onderzoek is gebaseerd op een praktijk in de Vrije Kunsten en is gericht op het verkennen en ontwikkelen van nieuwe onderzoekstrajecten in de Vrije Kunsten. In die oriëntatie heb je een sterke hang naar het uitdiepen van onderzoeksvragen omtrent kunst en materialiteit in het algemeen en richting het stimuleren van vernieuwend onderzoek in de schilderkunst in het bijzonder. Artistieke atelierpraktijk en processen vormen de kern van je onderzoeksinteresse en artistiek experiment, in aansluiting op één van de speerpunten van onderzoekseenheid Image. Vanuit je sterke verhouding tot schilderkunst, ontwikkel je een eigen onderzoeksfocus die richting geeft aan toekomstig onderzoek in de vrije kunsten (inclusief dat van nieuwe doctorandi), en de relevantie en meerwaarde van die focus verhelder je in je kandidaatstelling.
  • Je sluit aan bij een bestaande onderzoeksclusters van OE Image of bouwt een nieuwe (zoals je beargumenteert in je kandidaatstelling). Je werkt actief samen om de werking van die cluster optimaal te maken binnen de onderzoeksecologie van LUCA Gent in het bijzonder, en het onderzoeksnetwerk van LUCA in het algemeen. Als zodanig bouw je productieve banden met collega’s en studenten in naburige onderzoeksclusters op de campus en binnen LUCA, om bij te dragen aan het algemene onderzoeksprogramma en de bijhorende activiteiten (doctoraatsseminaries, onderzoeksdagen…). Je sluit ook aan bij het expertiseteam rond Art & Materiality van LUCA Gent.
  • Je begeleidt doctoraatsstudenten en postdoctorale onderzoekers waarmee je een onderzoekscluster uitbouwt, in goed collegiaal overleg met collega-promotoren.
  • Je zoekt actief naar externe onderzoeksmiddelen en smeedt hiervoor samenwerkingen.
  • Je initieert onderzoeksprojecten, ontwikkelt je kunstpraktijk, stelt tentoon en je deelt op genereuze wijze processen die je onderzoek dissemineren op hoogstaande en relevante artistiek en academische platformen, zowel binnen als buiten LUCA.
  • Je bouwt een toonaangevend internationaal onderzoeksnetwerk dat je ook ten dienste stelt van de onderzoeksomgeving van LUCA.
Onderwijs

Je onderwijstaak omvat de helft van je takenpakket.

  • Je verzorgt kwalitatief hoogstaand onderwijs in het atelier Schilderkunst van campus LUCA Gent en in het kader van de academische bachelor en masteropleiding Beeldende Kunsten. Daartoe ontwikkel je onderwijsactiviteiten, vormen van studiebegeleiding en innovatieve pedagogische modellen die op maat zijn van studenten Vrije Kunsten in het algemeen en studenten Schilderkunst in het bijzonder, met een sterke betrokkenheid op de hoge standaard van de opleiding als geheel.
  • Je begeleidt masterscripties in de beeldende kunsten en gaat actief op zoek naar methodes om bij je studenten een symbiose te stimuleren tussen de reflectieve en de artistieke component van hun masterproef.
  • Je onderwijs is onderzoeksmatig en onderzoeksgericht in overeenstemming met LUCA's visie op academisch onderwijs. Je zoekt actief naar vernieuwing van je onderwijs vanuit je onderzoek.
Dienstverlening
  • Je levert maatschappelijke, wetenschappelijke en institutionele diensten. Het behoort tot je taak om verantwoordelijkheid op te nemen binnen overlegorganen en commissies van LUCA School of Arts.
  • Tijdens je loopbaan ben je bereid om een coördinerende rol op je te nemen die past bij je intellectuele en artistieke profiel.

Profiel

  • Je bent in het bezit van een doctoraat in de kunsten of relevant voor de kunsten.
  • Je beschikt over een excellent portfolio en een bloeiende praktijk in de vrije kunsten en in artistiek onderzoek.
  • Je artistieke portfolio en je onderzoeksdossier tonen een praktijkgebaseerde expertise die uitermate geschikt is voor kwalitatief hoger onderwijs aan studenten schilderkunst en voor het initiëren van onderzoeksprojecten (inclusief artistieke doctoraatstrajecten) in datzelfde domein en/of in connectie met naburige vrije kunsten.
  • Je hebt een visie en een specifieke invalshoek op toekomstig artistiek onderzoek dat je zou willen ontwikkelen en stimuleren, en je bent bereid een leidende rol op te nemen in het initiëren en uitvoeren ervan, inclusief de implementatie van artistiek onderzoek in kunstonderwijs.
  • Je vindt het boeiend om de ontwikkeling van anderen te stimuleren, zowel in een opleidingscontext als op het gebied van onderzoek, en je hebt aantoonbare kwaliteiten voor academisch onderwijs. Onderwijservaring is een troef.
  • Je werkt graag zelfstandig maar stelt je tegelijk ook constructief op als lid van een team, en je hebt talent voor actueel leiderschap.
  • Je hebt organisatietalent, zoekt actief naar samenwerkingsverbanden en beschikt over een groeiend (internationaal) netwerk relevant voor de beeldende kunst.
  • Een goede beheersing van het Engels is vereist. Omdat de officiële taal van LUCA School of Arts Nederlands is en het onderwijs op bachelorniveau grotendeels in het Nederlands wordt gegeven, wordt van je verwacht dat je na enkele jaren een grondige kennis van het Nederlands verwerft. Indien nodig kan er na je start aan LUCA School of Arts een taaltraining worden gegeven om je de kans te geven Nederlands te leren op het vereiste niveau.
  • Je bent loyaal aan de missie, visie en het beleid van LUCA School of Arts.

Aanbod

Bij LUCA School of Arts geloven we dat kunst en ontwerp op vele manieren een impact hebben op de maatschappij en de wereld. Respect en integriteit zijn onze leidende principes, diversiteit en duurzaamheid zijn onze troeven en kwaliteit is onze drijvende kracht. Momenteel werken we aan de rol van LUCA als actor in de maatschappij, aan het openstellen van onze multi-campus realiteit tot een netwerk, aan de evolutie van de vijf oorspronkelijke opleidingsinstituten tot een gezamenlijk laboratorium en aan het beantwoorden van opleidings- en onderzoeksvragen vanuit de buitenwereld. Je komt terecht in een stimulerende omgeving waarin we je tal van mogelijkheden bieden om je talenten te ontplooien op de hoofdcampus in Gent en op de andere campussen van LUCA School of Arts.

LUCA School of Arts wil een omgeving creëren waarin elk talent zich maximaal kan ontplooien, ongeacht geslacht, leeftijd, culturele afkomst, nationaliteit of handicap. We verwelkomen daarom alle getalenteerde mensen die de toegevoegde waarde van diversiteit erkennen en mee vorm willen geven aan een inclusieve organisatie.

LUCA School of Arts biedt een aanstelling van 80% voor onbepaalde tijd in de vacante functie van docent(-onderzoeker) (schaal 528), met de mogelijkheid van een vaste aanstelling in een later stadium volgens de bestaande regels en procedures. Daarnaast verwerf je het statuut van Bijzonder Gastdocent in de Kunsten. Met dit statuut kan je doctoraten in de kunsten begeleiden en als promotor interne fondsen aanvragen aan de KU Leuven. Meer informatie over salarisschalen vind je op de website van het Vlaamse Departement Onderwijs (www.ond.vlaanderen.be). De verwachte startdatum is 1/9/2025.

Interesse?

Meer informatie kan verkregen worden bij het hoofd van onderzoekseenheid Image Prof. dr. Tom Van Imschoot (tom.vanimschoot@luca-arts.be) en bij de teamcoördinator van de opleiding Beeldende Kunsten Gent Maureen Magerman (maureen.magerman@luca-arts.be).

De kandidaatstelling bevat een dossier bestaande uit:

1. een motivatiebrief

2. een curriculum vitae

3. een portfolio en/of overzicht van relevante publicaties en presentaties

4. een attest van diploma (desgevallend een gelijkwaardigheidsverklaring)

5. een biosketch: een open tekst van maximaal twee bladzijden waarin je een synthese geeft van de essentie van je voorbije loopbaan en van je toekomstige plannen:

• een eerste deel met de cruciale elementen uit je voorbije loopbaan, met aandacht voor hun belang en impact

• een tweede deel met de hoofdlijnen van je toekomstige activiteiten (met nadruk op de eerste 5 jaar)

• een derde deel over je meerwaarde en kansen tot samenwerking ten aanzien van de bestaande entiteiten binnen LUCA School of Arts en KU Leuven.

Enkel volledige dossiers worden aanvaard.

Een sollicitatiegesprek vindt plaats met kandidaten die weerhouden worden na een preselectie op dossier. Aan het gesprek gaat een interactieve workshop vooraf van maximum 30 minuten, die open staat voor de personeelsleden van LUCA. De workshop laat kandidaten toe de kern van hun academische en artistieke expertise toe te lichten, alsook hun motivatie en toekomstvisie, in een vorm naar keuze (bv. een lecture-performance). Kandidaten wordt gevraagd om zich voor de workshop een doelpubliek van masters voor te stellen.

Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 06/01/2025 via onze online sollicitatietoepassing

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Heb je een vraag over de online sollicitatieprocedure? Raadpleeg onze veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar solliciteren@kuleuven.be