Hartelijk dank voor jouw interesse in LUCA school of Arts. We zijn verheugd dat je overweegt om deel uit te maken van onze organisatie. Hieronder vind je een overzicht van de sollicitatieprocedure en de verschillende selectieonderdelen.
Zorg ervoor dat je alle documenten en informatie bij de hand hebt, inclusief je motivatiebrief, portfolio (indien van toepassing), en eventuele andere vereiste bijlagen, zoals vermeld in het vacaturebericht.
Vergeet ook niet om tijdig in te dienen. De deadline voor indiening vindt je eveneens in het vacaturebericht terug.
Een eerste onderdeel van onze selectieprocedure is de screening van je CV, motivatiebrief en/of jouw portfolio. Dit helpt ons om een beter inzicht te krijgen in je academische en professionele achtergrond. Zorg ervoor dat je documentatie duidelijk en volledig is, en dat het de relevante informatie weergeeft voor de functie waarvoor je solliciteert.
Tijdens het selectiegesprek, maakt de selectiecommissie graag verder kennis met jou. Je krijgt de kans om jezelf, jouw ervaring, motivatie, verwachtingen en talenten toe te lichten. Het is niet alleen een gelegenheid voor ons om meer over jou te weten te komen, maar eveneens een kans voor jou om ons beter te leren kennen. Bevraag dus zeker ook wat voor jou belangrijk of nog onduidelijk is.
Wat is een selectiecommissie?
De selectiecommissie bestaat uit meerdere leden die verbonden zijn met LUCA en/of het vakgebied waarvoor je solliciteert. De commissie heeft als taak om alle aanvragen grondig te beoordelen en houdt eveneens toezicht op de kwaliteit van het proces.
Een selectiecommissie bestaat ten minste uit één voorzitter (meestal de leidinggevende van de desbetreffende functie), een intern lid (meestal een rechtstreekse collega) en een objectief lid (dit kan een HR partner, een collega van een andere campus of een extern lid zijn).
Afhankelijk van de vacature, kan de selectiecommissie anders opgesteld zijn. In sommige procedures kan de selectiecommissie uit meer dan 6 leden bestaan. Laat je zeker niet afschrikken door het aantal gesprekspartners. We streven in ons selectiegesprek naar een vriendelijke en open sfeer.
Overige selectieonderdelen
Volgende selectieonderdelen zijn specifiek en eigen aan de functie waarvoor je solliciteert.
Een online test kan een persoonlijkheidsvragenlijst, motivatievragenlijst, een redeneeroefening en/of een planningsoefening omvatten. Deze resultaten helpen ons om je beter te leren kennen. Indien je online testen maakt, is het niet nodig om jou hierop voor te bereiden. Zorg wel dat je, tijdens het maken van de oefening(en), in een rustige ruimte zit waar je niet gestoord kunt worden zodat je rustig en geconcentreerd kunt werken.
Je al helemaal onderdompelen in je toekomstige functie? Dat kan. Tijdens een concrete case krijg je meteen een beeld van de dagelijkse realiteit in jouw nieuwe rol. Zo kunnen we kijken hoe jij de rol zou invullen en hoe je bepaalde situaties zou aanpakken.
De opdracht zal je thuis kunnen voorbereiden of ter plaatse maken. Tijdens jouw sollicitatiegesprek licht je deze opdracht toe en stellen we nog enkele bijkomende vragen.
Indien je voor een functie binnen het onderwijspersoneel solliciteert, kan een proefles deel zijn van de selectieprocedure. Een proefles houdt in dat je een kort onderwijssegment geeft, aan een denkbeeldige of echte groep studenten. Zo kan je zelf ook al eens proeven van het lesgeven bij LUCA.
Heb je gesolliciteerd voor een leidinggevende rol en ben je geslaagd voor het selectiegesprek? Tijdens een assessment gaan we nog dieper in op jouw leidinggevende vaardigheden. Je wordt een hele of een halve dag ondergedompeld in een fictieve omgeving waar je actief aan de slag gaat als nieuwe leidinggevende. Een combinatie van redeneeroefeningen, rollenspelen, postbakoefeningen,… geven ons een compleet en genuanceerd beeld van jou.
Nogmaals bedankt voor je interesse in onze onderwijsinstelling. We wensen je veel succes met je sollicitatie en hopen je binnenkort te mogen verwelkomen.